Zondag 2 juli stond de ‘Slag om Norg’ op het programma. Een UCI 1.1 wedstrijd, en dus stonden er 2 profploegen aan de start waaronder de Roompot Nederlandse Loterij ploeg. De Slag om Norg is geen wedstrijd als alle anderen. Er zitten namelijk een flink aantal onverharde stroken in de wedstrijd. Een extra uitdaging dus in deze 190 kilometer lange wedstrijd.

Er werd eerst een grote lus verreden van 91 kilometer. Hier zaten 3 onverharde stroken in. De aanloop naar deze stroken waren vrij nerveus omdat iedereen hier vooraan wou beginnen. Toch gebeurde er niks op deze stroken en begonnen we met een bijna compleet peloton aan 6 plaatselijke ronden van ruim 16 kilometer. In deze plaatselijke omloop zaten nog 4 onverharde stroken.

Er waren 3 man vooruit en daarachter werd het peloton flink uit elkaar gereden op de rondjes in en rondom Norg. Na een lange slopende wedstrijd wist ik op een 34e plaats te finishen in een klein groepje. Ploegmaat Dennis Bakker wist naar het podium te rijden na een sterke wedstrijd. Van de ruim 120 gestarte renners wisten er slechts 45 de finish te halen. Blij dat ik mijn mannetje kan staan in deze lange zware wedstrijden met een sterk deelnemersveld. Dit had ik voor het seizoen echt niet verwacht!

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e