Woensdag 21 juni stond het NK Tijdrijden op het Programma in ‘s Heerenberg. De eerste keer deelname in de beloften-categorie oftewel de renners onder de 23 jaar. Vooraf wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik had nog maar 1 tijdrit gereden dit jaar en die liep niet zo lekker. Toch stond ik met voldoende vertrouwen aan de start omdat ik de laatste weken veel op de tijdritfiets had getraind.

Om 14:48 werd aan mij het startsignaal gegeven en kon ik los. Het parcours was 25 kilometer lang en kende een aantal pittige heuveltjes. Ik had mijzelf voorgenomen om rustig te starten en halverwege te gaan versnellen. Dit lukte goed, en na 32,5 minuut afzien eindigde ik op een 12e plaats. Vooraf had ik gehoopt op een top 20 plaats, maar ik zat slechts 10 seconden van plek 8 af. Met een aantal bochten die ik wat harder kon nemen en coaching vanuit de auto (mijn oortje deed het niet) had er wellicht nog een wat snellere tijd ingezeten. Maar ondanks dit zeer tevreden en blij met mijn prestatie!

4 dagen later stond ik aan de start van het NK weg. Het parcours was grotendeels hetzelfde als die van de tijdrit, maar was ruim 16 kilometer. Deze ronde moesten wij 10 keer afleggen wat uiteindelijk goed was voor 166 kilometer. Vooraf hadden wij als ploeg afgesproken dat we attent mee zouden koersen en altijd iemand mee wilden hebben in ontsnappingen. Dit lukte niet zoals wij dit wouden en dus mistten we een grote ontsnapping van 14 man. Wij waren dus gedwongen om een groot gedeelte van de wedstrijd te achtervolgen. Dit kostte bakken met energie en dit brak mij op in de finale. Gelukkig kon mijn ploegmaat Sjoerd Bax nog de oversteek maken naar de kopgroep en naar een 6e plaats rijden.

Ondanks een aantal details die niet gingen zoals ze moesten ben ik zeer tevreden over de wedstrijden. De benen zijn goed en de moraal is nog hoog. Op naar de volgende wedstrijden!

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e