Om goed voorbereid aan de start te verschijnen van het wielerseizoen, vertoefden wij met Delta Cycling Rotterdam 12 dagen in een gigantische villa nabij het prachtige Girona in Spanje. Van 11 t/m 22 februari hebben we goed kunnen trainen om zo de laatste puntjes op de ‘i’ te kunnen zetten richting het seizoen.

In de week voorafgaand aan het trainingskamp stond er nog een inspanningstest op het programma om de juiste trainingszones te bepalen en erachter te komen waar nog specifieke aandacht aan besteed kon worden op het trainingskamp. Deze inspanningstest liet een mooie vooruitgang zien vanaf mijn kant, en dus stapte ik met een goed gevoel het vliegtuig in.

Na aankomst op het vliegveld van Girona konden we meteen de fiets op om de omgeving een beetje te verkennen en richting onze verblijfplaats te gaan. Iedereen kon zich rustig installeren en de villa verkennen. De dagen die hierop volgden bestonden een beetje uit dezelfde routine:

• 08:00 Ontbijt
• 10:00 Vertrek training
• 14:30 Terugkomst training
• 15:30 Massage
• 17:30 Start koken kookploeg (de renners moesten zelf koken in verschillende groepjes)
• 19:00 Diner
• 20:30 Bespreking (evaluatie dag + bespreking komende dag)

Lange trainingen werden afgewisseld met korte trainingen, en soms werd er zelfs 2x op een dag getraind. Na een trainingsblok van 3 dagen hadden we een rustdag. Ook kregen we een workshop voeding en werden er ’s avonds tactieken en mogelijke wedstrijdsituaties besproken.

Door zelf taken te hebben in het huishouden en met zijn allen in een grote villa te zitten en niet apart in hotelkamertjes, leerde iedereen elkaar al snel goed kennen wat zorgde voor een gezellige en relaxte sfeer. Kortom, het was een super trainingskamp waar veel gelachen en hard getraind werd.

Dankzij de ondersteuning van een aantal super verzorgers en mechaniekers, konden wij renners ons 100% focussen op het trainen, eten en rusten. Henk, Rejan, Huub, Pieter en Tim, Bedankt voor alles!

Op 4 maart start ik mijn seizoen in “De ster van Zwolle”. Mijn eerste wedstrijd bij de elite/beloften. Ik ben gemotiveerd, en kijk er erg naar uit om dit seizoen allemaal nieuwe wedstrijden te rijden en te leren van de meer ervaren renners in de ploeg!

 

Rens

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e