2,3 en 4 September stond ik aan de start van de GP Rüebliland in Zwitserland. 

Dit was een wedstrijd die ik met de Nederlandse selectie reed en er stonden veel landenselecties aan de start. We vertrokken op woensdagochtend vanaf Papendal en kwamen om woensdagavond aan in het hotel. Donderdag hadden we nog even een rondje gereden en de omgeving wat verkend. 

1e etappe:

De wedstrijd begon vrijdag met een etappe over 105 km. vanaf de start zat ik mee in een kopgroep van een man of 20 en hier zaten ook mijn ploegmaatjes Ide Schelling en Lars van den Berg bij. Er waren ook een aantal bergsprints in het parcours opgenomen en hier wist ik er 2 van te winnen. Helaas kregen we nooit meer dan 1 minuut voorsprong en werden we na zo'n 60km teruggepakt omdat de franse ploeg een hoog tempo op kop reed. Niet veel later wist Ide weer te onstnappen en hij kreeg 3 renners met hem mee. Zij bleven voorop en Ide wist de etappe mooi te winnen. Zelf finishte ik op een 21e plek in het peloton 24 sec. achter Ide. 

2e etappe:

De 2e etappe was op zaterdagochtend en was een relatief korte van 80km met daarin een pittig klimmetje. Omdat ik samen met Ide bovenaan stond in het bergklassement mocht ik in de bergtrui starten en omdat Ide de 1e etappe had gewonnen mocht hij in de gele trui starten. We konden de wedstrijd goed controleren met de ploeg en Ide kon de trui behouden. Helaas verloor ik wel de bergtrui aan een zwitser.

Tijdrit:

Zaterdagmiddag stond er een tijdrit van 8,6 km. op het programma. Vooraf was top 20 het doel maar ik hoopte op top 10. In het begin was het even zoeken naar het goede ritme maar na een aantal km liep het erg goed. Toen ik finsihte had ik de snelste tijd op dat moment en er wisten maar 2 jongens onder mijn tijd te duiken en werd ik dus 3e. Dit had ik van te voren niet verwacht en ik was dus erg blij. Na deze tijdrit stond ik 7e in het algemene klassement. Ide verloor helaas zijn trui in de tijdrit en stond nu 3e in het algemene klassement. 

4e etappe:

De laatste etappe werd op zondagochtend gereden en was 111 km. lang. na 35 kilometer kwam er een lange klim van zo'n 5 km. en de aanloop hier naartoe was erg nerveus. Gelukkig wist ik mij goed te plaaten maar erg gebeurde eigenlijk niks op de klim. Na 65 km. kwamen we bij de finish en moesten we nog 3 omlopen rijden met hierin een aantal pittige klimmetjes. Alles bleef bij elkaar en het eindigde in een massasprint waarin ik als 23e over de finish kwam. 

Van tevoren had ik niet verwacht dat ik hier top 10 zou kunnen rijden en ik kijk dan ook met grote tevredenheid terug op de afgelopen week. 

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e