Woensdag 18 mei stond het District kampioenschap tijdrijden in Zevenhuizen op het programma. Vorig jaar wist ik hier derde te worden, dus ik hoopte dit beter te doen dit jaar. We moesten 2x een ronde van 10 kilometer rijden en de tijdrit had dus een lengte van 20 kilometer.

Ik startte als 2na laatste, en de renners startten om de minuut. Doordat je de ronde 2 keer moest rijden, zag ik continu wel een renner voor mij rijden en had ik elke keer een mooi richtpunt. Door de vermoeidheid van afgelopen weekend (3 wedstrijden) waren mijn benen niet super, maar draaide het allemaal wel goed. In de laatste 3 kilometer kreeg ik nog een flinke bui over mij heen waardoor de wind ook sterk aanwakkerde. Op dit moment zat ik net op een stuk met wind tegen, dus hier verloor ik wel wat tijd op de concurrentie die al eerder gefinished was. Gelukkig was de laatste 1,5 kilometer wind mee, en hier pakte ik door de sterke wind gelukkig die tijd weer terug door continu tegen de 60 km/h te rijden.

Uiteindelijk reed ik een tijd van 28 minuten en 55 seconden. Dit was genoeg voor de winst! Ik bleek 12 seconden sneller dan de nummer 2 Maikel Zijlaard die wederom weer erg sterk reed.

Door deze overwinning ben ik ook geplaatst voor het NK tijdrijden eind Juni waar ik erg blij mee ben en hoop goed te presteren.

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e