Zaterdag 14 mei reed ik de Nederlandse klassieker Flevotour in Kampen. Een klassieker over 108 kilometer met ongeveer 130 man aan de start. Er stond erg veel wind, dus het was vrijwel zeker dat het in waaiers getrokken zou worden.

Al vrij snel na de start kwamen we op een dijk met zijwind, en hier brak het peloton in meerdere stukken. Ik zat in de voorste groep van 22 man en dit bleek de definitieve kopgroep. Na een kilometer of 60 was er een valpartij in de kopgroep waardoor we even met 10 man weg waren. Dit hield ongeveer 10 kilometer stand maar daarna sloot de rest weer aan. Ondertussen was de groep uitgedund tot 17 man.

Op ongeveer 30 kilometer van het einde demarreerde mijn ploeggenoot Maikel Zijlaard en wij met de ploeg zorgde ervoor dat hij al gauw een mooie voorsprong kreeg van bijna 2 minuten. Achter Maikel zat de groep niet stil, en er waren veel demarrages maar elke keer zat er wel iemand van ons team mee. Door het hoge tempo van de demarrages werd het gat tot Maikel weer kleiner. Zelf probeerde ik nog met een groepje van 5 met daarbij 2 ploeggenoten van mij, de oversteek te maken maar dit lukte helaas niet. Uiteindelijk werd Maikel op 2 kilometer van het einde teruggepakt, en dit was het sein voor ploeggenoot Daan Hoole om er vandoor te gaan. Hij kreeg 1 renner mee, en redde het uiteindelijk tot de finish en wist te winnen.

Hierachter sprintte ik naar een 9e plaats. Met de ploeg werden we 1,3,5,8 en 9 en wonnen we ook het ploegenklassement.

Ik ben blij dat ik na een moeizame start door wat blessures weer mee kan doen om de overwinning, en ik heb er vertrouwen in dat deze er snel zal komen.

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e