Op 1 mei reed ik in Rosmeer-Bilzen in België, vlakbij Maastricht. Het was een pittige omloop van 4,6km die bergop finishte en die we 17 keer moesten rijden. Ik was erg benieuw hoe het zou gaan, want dit zou voor mij het eerste weekend waarin ik 2 volledige wedstrijden zou rijden.

Met het inrijden voelde de benen niet super, maar we zullen ziet hoe het gaat.

Al in de 2e ronde wisten we vrij eenvoudig weg te rijden met 10 man, en we werkten goed samen. Het werd al snel duidelijk dat dit de juiste ontsnapping was, want de voorsprong werd al snel groter. De eerste helft van de wedstrijd verliep vrij rustig, maar daarna werd er aangevallen in de kopgroep. We waren even met zijn drieën weg, maar helaas werden we teruggepakt. 4 ronden voor het eind ontplofte de kopgroep, en had ik het even slecht. Ik moest 4 man laten rijden. Al snel probeerde ik het gat te dichten en na een lange achtervolging met een andere renner, wisten we in de laatste ronde aan te sluiten bij de 4 koplopers.

Het draaide dus uit op een sprint van 6 man, waarin ik weer naar een 5e plek sprintte.

Tevreden met het resultaat na een zware wedstrijd van gisteren, en blij met de resultaten dit weekend!

Ik ga met een goed gevoel naar de Vredeskoers in Tsjechië, waarvoor ik geselecteerd ben door de Bondscoach om een meerdaagse te rijden van 5 t/m 8 mei voor de Nationale-Selectie.

contact

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e