Op 30 april reed ik een omloop in België in Sinaai. Een mooi rondje van iets meer dan 7km met daarin een kasseienstrookje. We moesten 12 ronden rijden, en zouden finishen na ongeveer 85km wedstrijd.

Er stonden iets meer dan 80 man aan de start, en omdat ik helemaal achteraan startte duurde het even voordat ik vooraan kwam. De 1e ronde verloor ik meteen al een bidon op de kasseienstrook, maar gelukkig bleef de ander wel zitten. Nadat ik in de 2e ronde vooraan zat, begon ik met aanvallen. Een aantal keren kon ik wegkomen met een groepje, maar we werden vaak al snel teruggepakt. Op ongeveer half koers, wist ik met 2 man weg te komen, en zo reden we een aantal ronden voorop. Met nog 4 ronden te gaan sloten er nog 3 man aan, en waren we uiteindelijk met 6 man weg. De samenwerking verliep goed, en we bouwden onze voorsprong uit naar zo’n 45 seconden.

Uiteindelijk draaide het uit op een sprint. Door het vele aanvallen zat er voor mij niet meer in dan een 5e plek, maar ik ben erg blij met het goede gevoel en het verloop van de wedstrijd.

Snel herstellen, want er staat morgen weer een wedstrijd op het programma. Dit maal weer in België, namelijk in Rosmeer-Bilzen.

contact

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e