Op 23 April reed ik de Arno Wallaard Memorial in Meerkerk. De wedstrijd ging over 120km door de voor mij heel bekende Alblasserwaardse polders, waar ik vaak train.

Om half 10 werd het startsein gegeven. Het regende op dat moment, en de temperaturen waren erg laag. Er stond een strak windje, en dit zorgde voor waaiers. Al snel brak het in het peloton, en kwamen we met een man of 30 vooruit te zitten. Helaas kwamen alles al snel weer bij elkaar. Daarna waren er een aantal aanvallen, en kwam er een groepje weg waar een ploegmaat (Daan Hoole) van mij bij zat.

Uiteindelijk bleven er 2 man van die kopgroep over, waaronder Daan. Ondertussen dunde het peloton flink uit door de wind en koude weersomstandigheden. Een aantal mannen wisten de oversteek te maken naar de 2 koplopers, waardoor er 4 man op kop kwamen. Daarachter zat nog een groepje van 9, waar ik helaas ook niet bij zat. Ik merkte dat ik nog wat tekort kwam in de diepe finale van de wedstrijd. Uiteindelijk Wisten mijn teamgenootjes 1 en 2 te worden, en zelf finishte ik op een 29e plek.

Tevreden over mijn wedstrijd maar niet over mijn uitslag, maar ik heb er vertrouwen in dat het weer de goede kant op gaat en dat de betere uitslagen vanzelf weer komen.

contact

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e