Zondag 2 juli stond de ‘Slag om Norg’ op het programma. Een UCI 1.1 wedstrijd, en dus stonden er 2 profploegen aan de start waaronder de Roompot Nederlandse Loterij ploeg. De Slag om Norg is geen wedstrijd als alle anderen. Er zitten namelijk een flink aantal onverharde stroken in de wedstrijd. Een extra uitdaging dus in deze 190 kilometer lange wedstrijd.

Er werd eerst een grote lus verreden van 91 kilometer. Hier zaten 3 onverharde stroken in. De aanloop naar deze stroken waren vrij nerveus omdat iedereen hier vooraan wou beginnen. Toch gebeurde er niks op deze stroken en begonnen we met een bijna compleet peloton aan 6 plaatselijke ronden van ruim 16 kilometer. In deze plaatselijke omloop zaten nog 4 onverharde stroken.

Woensdag 21 juni stond het NK Tijdrijden op het Programma in ‘s Heerenberg. De eerste keer deelname in de beloften-categorie oftewel de renners onder de 23 jaar. Vooraf wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik had nog maar 1 tijdrit gereden dit jaar en die liep niet zo lekker. Toch stond ik met voldoende vertrouwen aan de start omdat ik de laatste weken veel op de tijdritfiets had getraind.

Om 14:48 werd aan mij het startsignaal gegeven en kon ik los. Het parcours was 25 kilometer lang en kende een aantal pittige heuveltjes. Ik had mijzelf voorgenomen om rustig te starten en halverwege te gaan versnellen. Dit lukte goed, en na 32,5 minuut afzien eindigde ik op een 12e plaats. Vooraf had ik gehoopt op een top 20 plaats, maar ik zat slechts 10 seconden van plek 8 af. Met een aantal bochten die ik wat harder kon nemen en coaching vanuit de auto (mijn oortje deed het niet) had er wellicht nog een wat snellere tijd ingezeten. Maar ondanks dit zeer tevreden en blij met mijn prestatie!

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen van het wielerseizoen, vertoefden wij met Delta Cycling Rotterdam 12 dagen in een gigantische villa nabij het prachtige Girona in Spanje. Van 11 t/m 22 februari hebben we goed kunnen trainen om zo de laatste puntjes op de ‘i’ te kunnen zetten richting het seizoen.

In de week voorafgaand aan het trainingskamp stond er nog een inspanningstest op het programma om de juiste trainingszones te bepalen en erachter te komen waar nog specifieke aandacht aan besteed kon worden op het trainingskamp. Deze inspanningstest liet een mooie vooruitgang zien vanaf mijn kant, en dus stapte ik met een goed gevoel het vliegtuig in.

Mijn eerste wedstrijden als eerstejaars belofte zijn inmiddels achter de rug. Vooraf een erg onzeker gevoel. Hoe hard gaan ze rijden? Hoe ga ik de langere afstanden verteren? Ga ik mijzelf staande houden in het geweld van deze wedstrijden?

Al na de eerste wedstrijd kon ik mijzelf flink geruststellen. De ster van Zwolle was de openingswedstrijd van het seizoen, en deze finishte ik in het peloton op een 71e plaats. Voor de ploeg geen goede wedstrijd aangezien we de beslissende kopgroep misten, maar de manier waarop ik in de harde finale nog mee kon doen gaf mij veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Volgend jaar zal ik als eerstejaars belofte (u23) rijden voor de continentale wielerploeg Delta Cycling Rotterdam. De ploeg die vorig jaar door het leven ging als Join S De Rijke wordt een opleidingsploeg voor talenten onder de 27 jaar. 

Ik ben erg blij met deze overstap aangezien het één van de toonaangevende ploegen van Nederland is op dit niveau en de begeleiding erg proffesioneel en goed is. Wat deze ploeg zo speciaal maakt is dat het een hele nieuwe weg in slaat. De ploeg gaat zich focussen op de regio Rotterdam en wil daar ook een ontmoetingsplek creëren voor fans door middel van een eigen wielercafé. Meer over deze verandering is te zien in de volgende video:Delta Cycling Rotterdam .

Ik Kijk er erg naar uit om volgend jaar voor de ploeg te rijden en ben ook erg gemotiveerd om te gaan trainen voor het volgende seizoen. De overstap naar de beloftencategorie is een zware maar ik ben ervan overtuigd dat het met hard werken goed gaat lukken.

Persbericht van de ploeg is te lezen door hier te klikken. 

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e