Ondertussen is het alweer maart en dat betekent dat het seizoen weer is begonnen! De afgelopen maanden stonden in het teken van hard trainen en de juiste balans vinden tussen werk en fietsen. Dit is erg goed gelukt en ik sta beter dan ooit aan de start van het nieuwe wielerseizoen.

Zaterdag 23 februari begon voor mij het seizoen met de traditionele seizoens-opener ‘De ster van Zwolle’. Een graad of 12 en een aangenaam zonnetje zorgde voor een fijne eerste koersdag. Er stond niet genoeg wind om het veld in waaiers uiteen te laten slaan en dus eindigde de wedstrijd in een onvermijdelijke massasprint. Ik finishte na 177 kilometer trappen in het peloton en kon weer uitkijken naar de volgende wedstrijd.

Een week later stond ik aan het vertrek van een nieuwe koers, namelijk, Brussel-Opwijk. Deze wedstrijd behoort tot de nieuwe beloften competitie en is 138km lang. In tegenstelling tot vorige week was het weer erg slecht. Er was die ochtend veel regen gevallen en er stond een krachtige wind. Er stonden verschillende kasseistroken en klimmetjes op het programma en dus werd er spektakel verwacht. Dit alles zorgde voor een hectisch eerste wedstrijd uur waarin 10 man weg konden komen. Deze 10 zagen we niet meer terug en zij mochten sprinten voor de overwinning. In het peloton heb ik onze jongens nog geholpen om zo dicht mogelijk te komen voor de sprint en hierin een goede uitganspositie te krijgen, waarna ik als 59e finishte achterin het uitgedunde peloton.

Wat is voor mij persoonlijk nu de conclusie na deze 2 wedstrijden? De benen zijn erg goed maar tevreden kan ik nog niet zijn. De komende wedstrijden bieden genoeg kansen om te laten zien wat ik kan en als ik deze lijn door kan trekken, gaat er snel een mooie uitslag komen.

Rens

contact

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e