Met de Ras Tailteann stond alweer mijn derde meerdaagse wedstrijd dit jaar op het programma. De Ierse rittenkoers duurde acht dagen lang en vond plaats van 20-27 mei.

De eerste 2 etappes waren we met de ploeg 2x dicht bij de eerste seizoenszege, maar Luuc greep er met een twee keer een 2e plaats net naast. De 3e dag viel het allemaal wel mooi op zijn plaats. Jason zat eerst in de kopgroep van de dag die werd teruggepakt op 5km van de streep, en Luuc wist daarna de massasprint te winnen en de overwinning te pakken!

Het parcours van de 4e etappe kende vier serieuze heuvels, en dus kwamen we met een uitgedunde groep aan de streep. Vele aanvalspogingen in de laatste 15 kilometer konden een sprint van een man of 25 niet voorkomen en hierin bleek Jason de snelste! De 2e overwinning op rij dus voor de ploeg.

In etappe 6 was ik zelf dicht bij een overwinning toen ik mij plots met een groep van een man of 15 wist los te maken in de laatste kilometers van de wedstrijd. Helaas ging ik de sprint iets te laat aan en werden we teruggepakt door het peloton op de streep, waardoor ik niet verder kwam dan een 4e plaats.

Voorafgaand aan de laatste etappe stond Luuc tweede in het klassement op slechts 10 seconden van de Zwitserse leider in de wedstrijd. Met zijn 5en hadden we een plannetje gemaakt om de leider te isoleren van zijn ploegmaten door veel aan te vallen en hem zo uit te putten. Dit verliep allemaal perfect en op het laatste klimmetje kon Luuc aanvallen samen met Sjoerd en zo wegrijden van de leider die in het uitgedunde pelotonnetje zat. Daar kreeg hij het niet op tijd georganiseerd om een goede achtervolging op touw te zetten en verloor hij uiteindelijk 11 seconden! Luuc pakt dus ook mooi de eindzege.

Uiteindelijk finishten wij allemaal in de top 20 van het klassement en het was dus met 2 etappezeges, winst in het ploegenklassement, Winst in het puntenklassement(Luuc) en de eindzege een zeer geslaagd avontuur.

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e