Het seizoen is begonnen en de eerste wedstrijden zijn inmiddels achter de rug. Met Dwars door West-Vlaanderen UCI 1.1 en De Ronde van Drenthe 1.HC waren dat niet de minste. Waar ik vorig jaar (rustig) begon met de Ster van Zwolle (een nationale koers) begonnen we nu meteen met 2 profkoersen.

De 1e koers is altijd erg spannend. Heb ik wel hard genoeg getraind? Hoe sta ik ervoor? Hoe hard rijdt de rest? Allemaal vragen die na een kleine 190 kilometer beantwoord konden worden. Gelukkig konden die vragen positief beantwoord worden. 

Een verraderlijk windje zorgde voor een snelle en nerveuze start waarna de vroege vlucht na een kilometer of 30 wegreed. Ook ik mengde mij in de strijd om mee te zitten, maar uiteindelijk mistte ik de boot. Na het eerste koers-uur begon het te regenen, en kwam er controle in het peloton. Op 75 kilometer lag de Kemmelberg. Na een nerveuze aanloop naar de voet, Brak het peloton in een aantal stukken na de Kemmel. Ik zat niet super gepositioneerd, maar kon met de 2e groep gelukkig vrij snel weer aansluiting vinden bij de 1e. Vanaf dat moment ging de kou en het opspattende water een rol spelen. Het werd kouder en kouder, en de jasjes konden gehaald worden.

Na 140 kilometer bereikten we de plaatselijke rondes met daarin een kasseienstrook en een klein klimmetje. Deze ronde van 13 kilometer moesten we 4 keer afleggen. De laatste plaatselijke ronde was bij mij het vet wel aardig van de soep en moest ik helaas het pelotonnetje laten gaan. Uiteindelijk finishte ik op een 62e plaats.

Foto FvH

De week erop stond ik aan de start van de Ronde van Drenthe. Een 1.HC wedstrijd van 192 kilometer met een tiental onverharde/keienstroken en 4x de VAM-berg. De eerste 3 stroken lagen al na een kleine 20 kilometer op ons te wachten en dat betekende dus een snelle start. Na een pittig eerste koers-uur was er een kopgroep weg met daarbij onze eigen Eamon Lucas. De eerste 100 kilometer kon ik mij goed handhaven voorin en liep het allemaal erg soepel. Toen de rondjes over de VAM-berg dichterbij kwamen werd het wat nerveuzer en raakte ik helaas betrokken bij een valpartij. Na het checken van mijn materiaal kon ik mijn weg weer vervolgen en sloot ik 500m voor de eerste beklimming VAM weer aan. Dit was echter veel te ver van achter en dus moest ik de rondjes rondom de VAM-berg (die we 4x deden) veel te veel energie verspillen om in de wedstrijd te blijven. Na de laatste beklimming kon ik wat opschuiven maar toen het peloton na 140kilometer op een lint ging, ging bij mij het licht uit. Uiteindelijk kwam ik in een groep van een man of 30 achter het peloton terecht en finishte ik op een 72e plaats.

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e