Op zondag 24 september stond de Ronde van Midden Brabant op het programma. Een nationale klassieker van 166 kilometer lang met start en finish Dongen. De weersomstandigheden waren mooi met een graad of 20, een lekker zonnetje en een matige wind. We stonden met Jens, Gerco, Mitchell, Daan en ikzelf aan de start. Het doel was om Daan aan de overwinning te helpen aangezien dit zijn thuiswedstrijd was, en één van zijn laatste wedstrijden (Daan wordt vader en heeft besloten te stoppen).


Vanuit het vertrek werd er meteen flink aangevallen. Daan en ik zaten kort in een groepje van een man of 10 weg, maar werden al snel weer teruggepakt. Vervolgens was het de beurt aan Mitchell en Jens. Zij wisten wel een gat te slaan, en reden met 15 anderen een dikke minuut aan voorsprong bij elkaar. Daarachter zaten Gerco, Daan en ik constant alert van voren om eventuele overstekende groepen niet te missen. Een aantal ploegen hadden de slag gemist, en dus viel het niet stil in het peloton. Na zo’n 110 kilometer koers was het gat geslonken naar een mager half minuutje, en zag Daan zijn kans schoon om na de kasseienstrook die in het parcours lag, de oversteek te maken. Jens viel helaas terug uit de kopgroep en dus bleven alleen Mitchell en Daan vooraan over.


Na een spannende finale waarin Daan meerdere malen had geprobeerd om weg te komen, werd het vooraan een sprint waarin hij op een 5e plaats eindigde. Daarachter wist ik nog uit het peloton te ontsnappen in de finale en naar een 19e plek te rijden.
Een zeer goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden met een mooie 5e plek van Daan die flink teleurgesteld was na de finish, maar later vast kan genieten van een prachtig gereden wedstrijd!

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e