Ondertussen is het alweer maart en dat betekent dat het seizoen weer is begonnen! De afgelopen maanden stonden in het teken van hard trainen en de juiste balans vinden tussen werk en fietsen. Dit is erg goed gelukt en ik sta beter dan ooit aan de start van het nieuwe wielerseizoen.

Zaterdag 23 februari begon voor mij het seizoen met de traditionele seizoens-opener ‘De ster van Zwolle’. Een graad of 12 en een aangenaam zonnetje zorgde voor een fijne eerste koersdag. Er stond niet genoeg wind om het veld in waaiers uiteen te laten slaan en dus eindigde de wedstrijd in een onvermijdelijke massasprint. Ik finishte na 177 kilometer trappen in het peloton en kon weer uitkijken naar de volgende wedstrijd.

Een week later stond ik aan het vertrek van een nieuwe koers, namelijk, Brussel-Opwijk. Deze wedstrijd behoort tot de nieuwe beloften competitie en is 138km lang. In tegenstelling tot vorige week was het weer erg slecht. Er was die ochtend veel regen gevallen en er stond een krachtige wind. Er stonden verschillende kasseistroken en klimmetjes op het programma en dus werd er spektakel verwacht. Dit alles zorgde voor een hectisch eerste wedstrijd uur waarin 10 man weg konden komen. Deze 10 zagen we niet meer terug en zij mochten sprinten voor de overwinning. In het peloton heb ik onze jongens nog geholpen om zo dicht mogelijk te komen voor de sprint en hierin een goede uitganspositie te krijgen, waarna ik als 59e finishte achterin het uitgedunde peloton.

Wat is voor mij persoonlijk nu de conclusie na deze 2 wedstrijden? De benen zijn erg goed maar tevreden kan ik nog niet zijn. De komende wedstrijden bieden genoeg kansen om te laten zien wat ik kan en als ik deze lijn door kan trekken, gaat er snel een mooie uitslag komen.

Rens

Op 9 Juni reed ik mijn laatste wedstrijd voor Delta Cycling Rotterdam. De reden heirvoor is dat ik sindsdien problemen heb gehad met mijn knie. Een blessure die erin is geslopen en erg lastig te behandelen was. Uiteindelijk hebben bezoeken aan de fysiotherapeut, massages en veel geduld ervoor gezorgd dat ik 9 september weer aan de start kan verschijnen van de laatste topcompetitie wedstrijd; De Eurode omloop. Het zal nog erg lastig zijn om meteen weer van voren mee te kunnen doen, maar dat zal hopelijk snel weer veranderen. 

Eind september hoop ik weer in de juiste conditie te zijn om voor de prijzen mee te kunnen doen en nog een aantal mooie wedstrijden te rijden. Vooral de Ronde van Lombardije voor beloften (U23) op 7 oktober is nog een groot doel.

Ondertussen is Delta Cycling op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Geïntresseerd? Neem een kijkje op de website! https://deltacycling.nl/nieuws/delta-cycling-rotterdam-op-zoek-naar-nieuwe-hoofdsponsor

Op zondag 24 september stond de Ronde van Midden Brabant op het programma. Een nationale klassieker van 166 kilometer lang met start en finish Dongen. De weersomstandigheden waren mooi met een graad of 20, een lekker zonnetje en een matige wind. We stonden met Jens, Gerco, Mitchell, Daan en ikzelf aan de start. Het doel was om Daan aan de overwinning te helpen aangezien dit zijn thuiswedstrijd was, en één van zijn laatste wedstrijden (Daan wordt vader en heeft besloten te stoppen).

Met de Ras Tailteann stond alweer mijn derde meerdaagse wedstrijd dit jaar op het programma. De Ierse rittenkoers duurde acht dagen lang en vond plaats van 20-27 mei.

De eerste 2 etappes waren we met de ploeg 2x dicht bij de eerste seizoenszege, maar Luuc greep er met een twee keer een 2e plaats net naast. De 3e dag viel het allemaal wel mooi op zijn plaats. Jason zat eerst in de kopgroep van de dag die werd teruggepakt op 5km van de streep, en Luuc wist daarna de massasprint te winnen en de overwinning te pakken!

Het parcours van de 4e etappe kende vier serieuze heuvels, en dus kwamen we met een uitgedunde groep aan de streep. Vele aanvalspogingen in de laatste 15 kilometer konden een sprint van een man of 25 niet voorkomen en hierin bleek Jason de snelste! De 2e overwinning op rij dus voor de ploeg.

 

Van 29 t/m 31 juli reed ik een 3 daagse wedstrijd in Frankrijk genaamd Kreiz Breizh Elites. Een UCI 2.2 meerdaagse met een zeer sterk deelnemersveld van continentale ploegen en Franse clubteams. Dit was de eerste wedstrijd weer na mijn rustperiode en dus was het even kijken hoe we ervoor stonden.

Deze etappekoers begon op zaterdag met een rit van bijna 200 kilometer. Het parcours was vrij heuvelachting en dus was het continu klimmetje op, -klimmetje af, -vlak etc. De opdracht voor ons was om aanvallend te koersen, en dus vlogen we er vanaf het begin af aan meteen in. Na een uur of 2 reed er een kopgroep van 3 weg. 

Het seizoen is begonnen en de eerste wedstrijden zijn inmiddels achter de rug. Met Dwars door West-Vlaanderen UCI 1.1 en De Ronde van Drenthe 1.HC waren dat niet de minste. Waar ik vorig jaar (rustig) begon met de Ster van Zwolle (een nationale koers) begonnen we nu meteen met 2 profkoersen.

De 1e koers is altijd erg spannend. Heb ik wel hard genoeg getraind? Hoe sta ik ervoor? Hoe hard rijdt de rest? Allemaal vragen die na een kleine 190 kilometer beantwoord konden worden. Gelukkig konden die vragen positief beantwoord worden. 

Zaterdag 9 april sta ik aan de start in mijn eigen woon-en geboorteplaats, Lexmond. De wedstrijd zal om 14:00 starten, en zal een lengte hebben van 60 km.

Dankzij deze geweldige sponsoren kan ik ook in 2018 weer gebruik maken van deze prachtige bus! Dit maakt het voor mij een stuk gemakkelijker om naar wedstrijden/trainingen te gaan en zo goed voorbereid en in alle rust aan de start te verschijnen.

Ik wil hen nogmaals bedanken voor de steun en het vertrouwen dat zij mij geven. Dankzij jullie was 2017 een mooi jaar, en gaat 2018 nog mooier worden!

Bedankt!

  • Jaap van Reeuwijk       Jaap van Reeuwijk BV
  • Edwin Stravers             Stravers installatietechniek
  • Eric Hagemans             EH Automation
  • Frans de Bruyn             Steenplaza
  • Ome Jan          
  • Herman Vuurens          Vuurens Montage
  • John van der Ham        Thuis in bouwen
  • Jan Maatkamp              Thuis in bouwen
  • Rens Wolterman           Autobedrijf Wolterman
  • Roel de With                 Brandstoffenhandel van Zessen

Mijn naam is Rens Tulner. Ik ben 18 jaar en woon in Lexmond. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn hobby: Wielrennen.

palmares

2016

District Kampioenschap ZH Goud

Sint Truiden (BE)3e

Ploegentijdrit Kontich (BE) 1e

Individuele tijdrit Kontich (BE) 2e

Individuele tijdrit GP Rüebliland 3e

2015

NK Tijdrit 1 km Zilver

NK Achtervolging 3 km Goud

Ronde van Pijnacker 2e

Kleeberg Challenge 1e

Wielerronde van Erp 1e

District Kampioenschap ZH 2e

District Kamp. Tijdrijden ZH3e
en Regio Kamp. Tijdrijden NH+ZH

42e Ronde van Lexmond 1e